Napadnuto osoblje GPP-a, a Medić objavio ime napadača

Zbog fizičkog napada na djelatnike osječkog Gradskog prijevoza putnika danas je u GPP-u održana izvanredna konferencija za novinare.

Zbog fizičkog napada na djelatnike osječkog Gradskog prijevoza putnika danas je u GPP-u održana izvanredna konferencija za novinare.

Kako bi se u budućnosti spriječili slični slučajevi, problematičnog su putnika u suradnji s policijom, odlučili i kazniti budući da to hrvatsko pravosuđe ne čini – istaknuo je direktor Igor Medić.

U ponedjeljak je na liniji Bijelo Brdo – Zeleno polje – Remiza na autobusnom stajalištu u Sarvašu putnik (N.A.) nakon verbalnih napada i fizički ozlijedio pregledavače karata GPP-a. Nakon poziva policijskoj postaji Osječko – baranjske županije napadač je uhićen, te je alkotestiranjem utvrđeno kako je pod velikim utjecajem alkohola (gotovo 2 promila). S obzirom da je postupak protiv napadača još uvijek u tijeku, a prema zakonu o zaštiti podataka navodimo samo inicijale napadača.

U ovoj je godini ovo prvi napad na djelatnike GPP-a, 2011. ih je bilo 3, a 2010. čak 8, a kako je istaknuo direktor GPP-a Igor Medić, kazne za ovakve napade su manje od kazni za parkiranje vozilom.

Audio sa pressice poslušajte OVDJE. U audio snimci možete saznati puno ime i prezime samoga napadača.

Tekst: Radio Osijek

  

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari