Ništa od osječkog Aquaparka prije ljeta 2014. godine

Približno 54 milijuna kuna vrijedan zabavni vodeni centar na lijevoj obali Drave (na najvećem dijelu današnjeg kupališta Copacabana), neće se otvoriti na ljeto 2013. godine, kako je najavljivano, nego godinu kasnije.

Približno 54 milijuna kuna vrijedan zabavni vodeni centar na lijevoj obali Drave (na najvećem dijelu današnjeg kupališta Copacabana), neće se otvoriti na ljeto 2013. godine, kako je najavljivano, nego godinu kasnije.

Stjepan Čuraj (HNS) iz Športskih objekata, potvrđuje kako nisu završene sve pripreme za gradnju ovakvog parka.

Gradnja ionako može početi tek početkom rujna, da se ne narušava kupališna sezona. No, to se neće dogoditi u sezoni 2012./13. godine, ali vjerujemo da hoće godinu poslije i da će park biti otvoren od ljeta 2014. godine”, kaže Čuraj.

Podsjetimo, to bi trebao biti najveći takav park u jugoistočnoj Europi, za kojega je idejno rješenje izradila španjolska tvrtka Action Park; autor više od 200 sličnih vodenih parkova diljem svijeta. U ovu svrhu osnovana je i posebna tvrtka Vodeni park Osijek d.o.o., a uz potporu Grada predviđeni su skori natječaji za izradu glavnih projekata, te ishođenje potrebne dokumentacije i dozvola.

Moguće opcije su zakup prostora ili koncesija s pravom građenja, a kao potencijalni investitor već duže se spominje izvjesna Luxor grupa.

I nakon gradnje Aquaparka, dio sadašnje Kopike i dalje će ostati u vlasništvu Grada, a to je područje pokraj olimpijskog bazena. Tamo bi trebao biti sagrađen još jedan dvodijelni bazen prilagođen djeci i odraslima. Dravsko kupalište pokraj Kopike i ubuduće će se moći besplatno koristiti. Ovaj projekt je značajan zbog nekoliko razloga: potpuno će i pozitivno promijeniti sliku lijeve obale Drave, donijeti zaradu, te mnogo značiti za osječki turizam”, istaknuo je nedavno Čuraj.

[blockquote]Velika očekivanja

Očekuje se da bi aquapark po sezoni mogao privlačiti između 185 i 200 tisuća posjetitelja iz cijele regije. Cijena dnevne ulaznice za odrasle iznosila bi oko 60 kuna, a za djecu 40 kuna. Kapacitet je između 3.500 i 4.000 posjetitelja. Od sadržaja, ističu se splet velikih tobogana s čak 16 različitih staza te tri tematska dječja bazena.[/blockquote]

T.Levak (Glas Slavonije)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari