Ljetni radovi u Osijeku donose novosti u prometnoj regulaciji

Nešto manje od 800.000 kuna vrijedna spojna cesta između Istarske i Trpimirove, kod STUC-a i Zavoda za zapošljavanje, uskoro će biti puštena u promet.

Nešto manje od 800.000 kuna vrijedna spojna cesta između Istarske i Trpimirove, kod STUC-a i Zavoda za zapošljavanje, uskoro će biti puštena u promet.

Radove je obišao i gradonačelnik Krešimir Bubalo u pratnji suradnika, a nova cesta duga 154 metra namijenjena je dvosmjernom prometu, a uredit će se i dvostrana pješačka staza, 17 novih parkirališnih mjesta te dva mjesta posebno obilježena za invalide. Tvrtka Gradnja s radovima je počela 8. lipnja, a dogovoreni rok za završetak radova je 60 dana.

U Gradu je više puta istaknuto kako se radi o važnoj prometnici koja će rasteretiti promet oko Eurodoma koji bi trebao, prema nekim najavama, biti otvoren u idućih godinu dana.

Prometno rasterećenje može se očekivati i na tradicionalno opasnom mjestu kod nadvožnjaka Rosinjača, odmah uz sportsku dvoranu Jug. Tamo se, naime, priprema sasvim novo prometno rješenje, a nepregledno raskrižje na kraju spusta s nadvožnjaka zamijenit će kružni tok. Radovi su u punom jeku, prometuje se otežano prema privremenoj prometnoj signalizaciji, a promet bi se, kako se čini, brzo mogao stabilizirati. Prilazi su već jednim dijelom uređeni, sam kružni tok čeka još završni sloj asfalta, a i središte kružnog toka bit će uređeno zelenilom.

Kako ističe gradonačelnik Krešimir Bubalo, takvim ulaganjima ne radi se samo na prometnoj sigurnosti nego i na uređenju prilaza gradu. Radi se i uz Tvrđu, odmah pokraj cestovnog mosta gdje je u tijeku redovna izmjena vrelovodnih cijevi.

Radi se punom parom, gradilište je puno strojeva i radnika, a zbog radova može doći do prometnih problema na ulazu u Tvrđu s istoka. Posla ima i za djelatnike Unikoma koji uređuju tramvajsko stajalište na Europskoj aveniji kod Doma zdravlja. Tramvajsko stajalište dobit će novi sloj asfalta te prateću komunalnu opremu.


[blockquote]Paviljon Gradski vrt

Jedno od većih gradilišta u Osijeku trenutno je i Paviljon Gradski vrt koji bi kroz četiri godine trebao biti u potpunosti obnovljen. Radovi su vrijedni 12 milijuna kuna, a izvođač je tvrtka Zuber. Skinuti su dotrajali elementi krova, a za nedavnog obilaska radova rečeno je kako bi Paviljon pod novim krovom mogao biti do kraja godine. Tom investicijom Osječani će dobiti plesnu dvoranu i kavanu, a sa stražnje strane Paviljona planirana je nogometna akademija, za što se očekuje i pomoć Hrvatskog nogometnog saveza.[/blockquote]

Ivan SEKOL (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari