Iz Osijeka za Frankfurt i Stuttgart preko Zagreba

Čini se kako stižu bolji dani za Zračnu luku Osijek. Uprava je pred potpisom ugovora kojim bi se omogućili svakodnevni letovi iz Osijeka preko Zagreba i Splita za europska, odnosno dva njemačka odredišta.

Čini se kako stižu bolji dani za Zračnu luku Osijek. Uprava je pred potpisom ugovora kojim bi se omogućili svakodnevni letovi iz Osijeka preko Zagreba i Splita za europska, odnosno dva njemačka odredišta. Kao početak letenja, spominje se subota 27. listopada, a više pojedinosti bit će poznato sredinom idućeg tjedna kada se ugovor potpisuje.

Za sada je poznato da bi druga kompanija trebala Croatiji Airlines iznajmljivati manje zrakoplove za osječku liniju, a riječ je o zrakoplovima do 30 sjedala. Avio karte za liniju Osijek-Zagreb-Stuttgart i Osijek-Zagreb-Frankfurt prodavale bi se putem sustava Croatije Airlines, kao i one za europska odredišta preko Splita. Cijena karte, kaže direktor Zračne luke Osijek Domagoj Marinić, u svakom će slučaju biti kompatibilna sa cijenama drugih karata u sustavu Croatije Airlines. Nakon jednosezonskih letova sa tvrtkama Germanwings i Ryanair, ovo bi mogla biti treća sreća za osječku Zračnu luku i slavonskim putnicima preko Zagreba omogućiti zračnu vezu sa svijetom.


Naše nastojanje, dodaje Marinić, bilo je da sa letovima započnemo što prije, no realno je je očekivati da će prvi zrakoplov iz Osijeka prema Zagrebu i Europi poletjeti početkom zimske sezone letenja, odnosno u subotu 27. listopada. U zračnoj luci smatraju kako zrakoplove sa 30 sjedala do Zagreba i dalje uistinu neće biti problem popuniti, a svi drže palčeve da ove linije postanu rentabilne i vrate toliko željene putnike na Klisu.

VIDEO:

TEKST: STV

Fotografija: Croatia Airlines

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari