FOTO: Povorkom građana obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Povorkom građana s upaljenim bakljama u Osijeku je obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

>> FOTO: Povorkom građana obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Povorkom građana s upaljenim bakljama u Osijeku je obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Grad Osijek i Osječko- baranjska županija organizirali su 4. kolovoza prigodni program u povodu obilježavanja Dana pobjede domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.


Program je počeo u 20,55 sati podjelom i paljenjem baklji, a potom formiranjem kolone građana kod umjetničke instalacije “Crveni fićo” na raskrižju Trpimirove i Vukovarske ulice. U svečanoj povorci bili su pripadnici Počasne garde Hrvatskog sokola, Hrvatske vojske, policije, udruga proizišlih iz Domovinskog rata, predstavnici Grada i Županije, Vatrogasne zajednice i građani. Kretali su se od raskrižja Trpimirove i Vukovarske ulice preko mosta dr. Franje Tuđmana do Kapelice kraljice mira na Krunskoj utvrdi.

Tamo su baklje bile odložene u postolje u obliku križa koje se nalazi na sredini platoa pred Kapelicom. Nakon postrojavanja počasnih postrojbi, polaganja vijenaca te molitve nastupili su tamburaški sastav Šokci i Sanja Toth u pratnji Igora Valerija.

FOTO: T. Maltašić, SiB.hr

TEKST: Radio Osijek

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari