Osječani prihvatili projekt besplatnih gradskih bicikala

Osijek je grad s najviše biciklističkih staza – već je gotovo svima to poznati podatak.

Osijek je grad s najviše biciklističkih staza – već je gotovo svima to poznati podatak.

No vjerojatno još svi ne znaju da Osijek ima i besplatne bicikle. Mogu se koristiti unaza otprilike mjesec dana i za sada pokazali su se kao dobar projekt. Osječani i bicikli, može se reći, vole se javno. Biciklista sve je više, pa nije ni čudno da punktovi s javnim gradskim biciklima na središnjem osječkom trgu i onom u Tvrđi obično budu prazni.

Trenutačno je u promet stavljeno dvije stanice sa po 6 mjesta i 6 bicikala, a riječ je još uvijek o probnoj fazi dok bi za potpunu javnu upotrebu sve trebalo biti spremno na jesen, odnosno iduće godine. Nažalost, ali i očekivano, jedan je bicikl u međuvremenu i otuđen.

Projekt besplatnih bicikala u cijelosti je osmišljen u osječkom poduzetničkom inkubatoru BIOS i ovo što sada imamo samo je dijelić jedne ideje. Jer takvih punktova moglo bi biti po cijelom Osijeku, u budućnosti će se sa turističkom zajednicom omogućiti i korištenje bicikala i za turiste. Plan je, naime, povećati broj bicikala, punktova ali i uslugu unaprijediti. A sve to povlačenjem sredstava iz europskih fondova.  Jer jedno je sigurno – bicikle će imati tko voziti jer Osječani bicikle jednostavno vole.

Tekst: stv.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari