VIDEO: ‘Registracijom’ olakšajte pronalazak ukradenog bicikla

Svakoga tjedna na području osječko-baranjske policijske uprave ukradu se barem tri bicikla. Omiljeno prijevozno sredstvo velikog broja građana u toplim mjesecima postaje sve vrijednije, a cijene nekih dostižu vrijednost manjeg automobila.

Svakoga tjedna na području osječko-baranjske policijske uprave ukradu se barem tri bicikla. Omiljeno prijevozno sredstvo velikog broja građana u toplim mjesecima postaje sve vrijednije, a cijene nekih dostižu vrijednost manjeg automobila.

Stoga zaštititi svoj bicikl postaje sve važnije. Provjerili smo može li se i Slavoniji registrirati bicikl, s obzirom da su pojedine policijske Uprave tu uslugu počele nuditi.

Registracija bicikla u policijskoj upravi Osječko-baranjskoj ne provodi se. Nije propisana zakonom stoga nije obavezna, no u određenim policijskim upravama to je moguće učiniti. Ukoliko primjerice živite u Koprivnici, Đurđevcu ili Križevcima, svoj bicikl možete besplatno registrirati. Građani popunjavaju formular, upisuju marku, model, godinu proizvodnje, broj rame, boju i posebna obilježja, a preporučuje se bicikl i fotografirati. No, iako ga ne možete službeno fotografirati, postoje stvari kojima lopovima možete otežati krađu, odnosno možete ‘registrirati’ svoj bicikl za sebe tako da sami zapišete sve podatke, fotografirate oštečenja i zapišete podatke o biciklu. 

Osječko-baranjska protekle godine započela je s projektom fotografiranja pronađenih bicikala, a fotografije su objavljene na www.osjecko-baranjska.policija.hr

Fotografija je više od 200, građani ih mogu pogledati i ako pronađu svoj, moraju priložiti dokaz.

Neki se još uvijek sjećaju velike gužve u dvorištu osječke policijske uprave na jednoj od aukcija bicikala. U policiji upućuju na svoju internetsku stranicu, a kada i hoće li se održati nova aukcija, za sada nije poznato.

[span class=camera]VIDEO: Velika gužva na aukciji bicikala u dvorištu policije[/span]

Najviše bicikala, oko 3 četvrtine, otuđi se na području samog grada Osijeka. U prvih 7 mjeseci ove godine čak 200 građana ostalo je bez svojih ljubimaca na dva kotača. Ako se krađa već ne može uvijek spriječiti, želite li biti barem malo sigurniji da ćete svoj bicikl jednom pronaći, ranije navedene stvari mogu pomoći.

Više o svemu pogledajte u video prilogu STV-a.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari