Grad Osijek nagrađuje prvašiće sa po 200kn

Tisuće mališana diljem zemlje u ponedjeljak kreće u novu školsku godinu. I dok će se dio njih vratiti u školske klupe, neki će u njih tek po prvi puta zasjesti.

Tisuće mališana diljem zemlje u ponedjeljak kreće u novu školsku godinu. I dok će se dio njih vratiti u školske klupe, neki će u njih tek po prvi puta zasjesti. Prvi dan škole prvašići zasigurno već s nestrpljenjem očekuju, a kako bi im uljepšali taj dan, škole će pripremiti prigodne programe. Grad Osijek svoje će prvašiće novčano nagraditi!


Prema zadnjem popisu osječke škole ove će godine imati 975 prvašića. Taj će se broj koji je u odnosu na prethodnu godinu veći,  kažu u Gradskoj upravi, vjerojatno još mijenjati. Svi ti mališani po prvi će put sjesti u školske klupe što je ističe gradonačelnik, događaj koji se pamti cijeli život. Stoga im je Grad Osijek odlučio taj dan dodatno uljepšati.

U klupe će 3. rujna zasjeti i učenici Osnovne škole Višnjevac poručio je Bubalo, odbacivši nagađanja kako ta škola neće na vrijeme otvoriti svoja vrata zato što nije dobila uporabnu dozvolu.
Osnovna škola Višnjevac inače, osim što je proširena dobila je i novu nastavno-sportsku dvoranu. Riječ je o projektu vrijednom 14,5 milijuna kuna.

Na 110. sastanku radi razmatranja predloženih materijala i akata, među ostalim, prihvaćen je prijedlog Rješenja o sklapanju Ugovora o sufinanciranju izgradnje i rekonstrukcije Ulice bana Josipa Jelačića u Višnjevcu i dijela Ulice nova Damacija (do Dalmatinske ulice) u Josipovcu. U vezi s tim gradonačelnik Krešimir Bubalo najavio je i raspisivanje natječaja za izvođača radova, a koje je planirano za 18. rujna 2012..

Istaknimo kako su prihvaćene dvije ponude po Natječaju o prodaji građevinskog zemljišta mladoj obitelji radi izgradnje vlastite stambene zgrade na području grada Osijeka (Ulica jela) te slijedi raspisivanje natječaja za još tri preostale parcele.

IZVOR: STV

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari