Hajdaš-Dončić Kinezima nudi tri velika projekta , a među njima je i Zračna luka Osijek

Čini se kako su Vlada Republike Hrvatske i njezin resorni ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić nakon godina ignoriranja problema vezanog uz Zračnu luku Osijek u suradnji sa kineskim partnerima ozbiljno pristupili rješavanju problematike.

Neisplaćene plaće, mali broj letova prema gradovima u Hrvatskoj i izvan nje, nekvalitetna infrastruktura dugo godina problem su koji muči ZLO. No, njezina odlična prometna pozicioniranost mogla bi u budućnosti biti njezina prednost u odnosu na zračne luke u regiji.

Kako piše Tportal, Hajdaš Dončić krenuo je u službeni posjet Republici Kini, a jedan od tri projekta koje će ponuditi partnerima jest upravo ZLO. Kinezi su ozbiljno zainteresirani za razvoj projekata u jugoistočnoj Europi pa su i osigurali minimalno 500 milijuna eura za projekte na tom području, a kineska vlada je odlučila otvoriti posebnu kreditnu liniju od 10 milijardi dolara za investicijske projekte u infrastrukturi, novim tehnologijama i ekologiji u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

kina jen400

Sami proces sigurno neće teći glatko s obzirom da se suradnji osim Hrvatske nada i 15 drugih zemalja čiiji su ministri otputovali u Peking na konferenciju vezanu upravo uz razvoj projekata na ovome području Europe. Ministar će ih pozvati da se uključe i u projekt riječne luke u Vukovaru kao i u druge infrastrukturne projekte.

Tekst: T.M./SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari