Tjestenina je raznolika, prirodna i praktična
namirnica i lako ju je uskladiti s gotovo svim sastojcima. Možemo
je upotrijebiti u juhama, u predjelima, kao prilog ili glavno
jelo, može biti u salati i u slasticama. Priprema je brza i
jednostavna, a uz ponudu domaće tjestenine s jučerašnjeg Zelenog
četvrtka sve postaje puno zanimljivije!
Svježi, zdravi, domaći, zeleni, crveni, žuti, raznih
okusa! Takvi su rezanci ponuđeni na Zelenom
četvrtku na osječkoj tržnici na Gajevom trgu! Pravljenje domaće
tjestenine za obitelj Slađani je brzo prerastao u posao. Počelo
je malim koracima, a pretvorilo se u pravu poduzetničku priču u
kojoj nastaje domaća tjestenina u raznim bojama, ali i raznim
okusima.
Osnovna misao je – ponuditi najmlađima zdrave i ukusne obroke,
koji ne traže dugu i složenu pripremu. Istovremeno, povrće koje
djeca možda baš i ne vole, kao što su špinat, blitva i cikla,
ponuditi im na neki drugi način, pa zašto ne i u obliku
rezanaca!
Tekst i video: STV