VIDEO: Prepirka HDZ-a i HDSSB-a oko dvorane Gradski vrt

Iako se u medijima stalno ističe kako je osječka dvorana Gradski vrt od svih dvorana u Hrvatskoj izgrađenih za potrebe Svjetskog rukometnog prvenstva jedina koja posluje pozitivno i ispunjava svoju namjenu, u osječkom HDZ-u misle drukčije.
dvorana%20g.vrt.jpg
U HDZ-u kažu kako se osječki gradonačelnik Bubalo kitio tuđim perjem govoreći o izgradnji dvorane Gradski vrt, te naglašavaju kako dvorana ne bi zaživjela da nije bilo odlučnosti hrvatske Vlade. Kada je eskalirao sukob HDSSB-a i HSP-a, kažu HDZ-ovci Vlada je brzom odlukom osigurala izgradnju na račun državnog proračuna.
Predsjednik osječkog HDZ-a Damir Kramarićkaže kako ga veseli podatak da je dvorana u plusu 100 tisuća kuna, no to je zato što su svi sportski kolektivi na jaslama državnog proračuna. Velika cijena najma dvorane razlog je zašto u Osijeku već dugo nismo imali neki veliki koncert.

DAMIR KRAMARIĆ predsjednik GO HDZ-a Osijek
“Napominjem da u vremenu gospodarske krize i recesije doista mi je nenormalno da cijena košta 45 tisuća kuna, a 2009. bila je 30 tisuća kuna. Držim da je taj čin u krajnjem slučaju nespretan i očekujem da će i gospodin Ibriks, i gospodin Bubalo, a i gospodin Živčić spustiti cijenu.”


Agencije su voljne organizirati u Gradskom vrtu razne manifestacije, ali uz određene povlastice – kaže Kramarić. Osijek ima pogodan položaj, na pola puta između Zagreba, Budimpešte, Sarajeva i Beograda i to treba iskoristiti. Kroz pitanje organizacije glazbenih manifestacija, možemo poslati poruku da u Osijeku živi jedan duh koji zna prepoznati što su kvalitetna glazba i kvalitetni solisti – kaže Kramarić.

‘Sada nam dolazi vrijeme lupetanja, pa ćemo se takvih i sličnih lupetanja naslušati sljedećih mjeseci od raznih likova‘, rekao je gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo komentirajući izjave iz HDZ-a o dvorani Gradski vrt.
HDSSB je svojevremeno spriječio pljačku i da je grad po Đapićevom i Sanaderovom modelu javno-privatnoga partnerstva gradio dvoranu Gradski vrt, grad Osijek se od toga ne bi nikada oporavio, rekao je gradonačelnik.

KREŠIMIR BUBALO gradonačelnik Osijeka
Bogu hvala pa je HDSSB bio tu da spriječi tu pljačku i prisili Vladu da financira tu dvoranu. Vlada je financirala tu dvoranu, ona je izgrađena i danas posluje pozitivno.  


Dvorana je projektirana na vrijeme i to ne zbog rukometa, nego zbog osječkoga sporta, podsjeća Bubalo. Svih je pet dvorana u Gradskom vrtu puno, a popunjeni su i poslovni prostori. Dvoranu sada koristi 11 klubova za 7 sportova, dodaje Ibriks te najavljuje da će se do kraja godine u njoj održati nekoliko koncerata. Također, redovito se u njoj održavaju veliki međunarodni sportski događaji.

Opširnije pogledajte u VIDEO prilozima STV-a:

TEKST: www.stv.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari