Obilježen Dan gradske četvrti Donji grad

Gradska četvrt Donji grad u Osijeku danas obilježava svoj Dan i crkveni god Župe Preslavna imena Marijina. Vrijeme je to za sabiranje rezultata iz prethodnog vremena i osmišljavanje planova za unaprjeđenje života Donjograđana!


Sredina je rujna, a svi su prioriteti Donjega grada nominirani prema Gradu  ispunjeni, a novi osmišljeni i predloženi, ističe Marko Bagarić, predsjednik Vijeća GČ Donji grad. Gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo ističe da je posljednjih godina u Donji grad uloženi više od 20 milijuna kuna.
Uskoro počinje i gradnja sportske dvorane pokraj Ugostiteljske škole. U suradnji sa Županijom privodi se kraju uređenje Doma zdravlja, uređivat će se parkirališta na Trgu bana Jelačića i na drugim mjestima. Značajno se ulagalo i u Sveučilišni campus koji je promijenio sliku ovoga dijela grada.
Slijede radovi na pročišćivaču otpadnih voda i sjevernom kolektoru, spajanje donjogradske i gornjogradske šetnice iz sredstava Europske unije uz sufinanciranje Grada.
U proljeće je u planu sanacija Vinogradske ulicete gradnja boćališta na Olimpiji, gdje se priprema se i proslava 90 godina nogometnog kluba. S obzirom da je donjogradsko groblje bilo već popunjeno, i ono je prošireno.

Opširnije pogledajte u VIDEO prilozima STV-a:

VIDEO:

FOTO: Screenshot http://karte.com.hr/osijek/

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari