VIDEO: Iduće godine počinje izgradnja Sveučilišne knjižnice

Ideja o izgradnji Sveučilišne knjižnice u Osijeku postoji još od 1979. godine.Nakon toliko vremena to bi se napokon trebalo i ostvariti.Izgradnja nove zgrade koja će se nalaziti u sklopu sveučilišnog kampusa, naime, prema zadnjim najavma mogla bi započeti krajem sljedeće godine.


Kako će nova zgrada Sveučilišne knjižnice izgledati i koliko će koštati još nije poznato. U tijeku je natječaj za idejno rješenje, a nositelj izrade natječajnog programa je Društvo arhitekata grada Osijeka. Pristigle radove ocjenjivat će krajem listopada.

Zgrada Sveučilišne knjižnice bila je inače, samo jedna od tema radionica Hrvatskog knjižničarskog društva «Partnerstvo u uspostavi knjižnica i knjižničnih usluga», a koje su održane u osječkom GISKO-u. Govorilo se tako i o dostupnosti, odnosno nedostatku knjižničnih usluga u manjim sredinama. Također, rješenje je kaže Alemka Belan-Simić i Bibliobus.U Osijeku je danas otvorena i 38. skupština Hrvatskog knjižničarskog društva. Sudionike su pozdravili predstavnici Grada i Osječko-baranjske županije. 

VIDEO:

TEKST I VIDEO : STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari