magnitude 4.7 po Richteru

Potres u Bosni: Osječki Centar 112 zaprimio 55 poziva, nema materijalnih oštećenja

Borna Filic/PIXSELL

Potres se snažno osjetio i širom Slavonije i Baranje

Snažan potres magnitude 4.7 po Richteru pogodio je sinoć područje Zenice. Podrhtavanje se osjetilo i kod nas u Slavoniji, a epicentar je bio 13 kilometara sjeverno od Zenice. EMSC je prvo objavio da je potres bio magnitude 5,4 po Richteru.

Osječki Centar 112 izvjestio je kako su zbog potresa zaprimili 55 poziva uznemirenih građana, ali da nitko nije prijavio oštećenja stambenih ni gospodarskih objekta.

O potresu se oglasilo i Ravnateljstvo civilne zaštite u Hrvatskoj:

“Večeras, 30. prosinca 2023. u 21:43 sati seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su vrlo jak potres s epicentrom 12 km sjeverno od Zenice u Bosni i Hercegovini. Magnituda potresa bila je 5.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI-VII (šest do sedam) stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio i Hrvatskoj.

Dojave građana o potresu zaprimili su županijski centri 112 Zagreb, Osijek, Slavonski Brod i Vukovar. Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama niti o nastaloj materijalnoj šteti”.

Pojavila se snimka nadzorne kamere koja je zabilježila trenutak potresa u Žepču. Na njoj se vidi snažno podrhtavanje koje traje nekoliko sekundi, a u pozadini se čuje sirena iz automobila. “Strašno, ne ponovilo se”, jedan je od komentara ispod snimke koju je na Facebooku objavio portal 072info. “E ovako je bilo u objektu gdje sjedimo. Užas”, nadovezala se druga korisnica koja se u trenutku potresa zatekla u Zenici.

“U jučerašnjem potresu ozlijeđeno je nekoliko ljudi, od kojih dvoje u Jelini, a troje građana prijavilo je povrede uslijed obrušavanja građevinskog materijala sa zgrada i kuća. Dvoje ozlijeđenih je zadržano u Kantonalnoj bolnici Zenica”, rekao je premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari