Osječki vijećnici odbili poskupljenje grijanja

Nakon što je HEP iskazao gotovo 100 milijuna eura dobiti, kako HEP d.d. tako i operacijsko-distribucijski sustav, onda bi logično bilo da su smanjili cijene struje. Smatram da usklađivanje može biti na razini jednoznamenkaste brojke, a sve ovo matematika ne pokazuje i jasno je da trebaju preispitati tu odluku. Nedopustivo je da se provodi harač nad našim građanimakazao je gradonačelnik Bubalo govoreći o zahtjevu za poskupljenjem grijanja.


Ostvareni gubitak u poslovanju HEP Toplinarstva ne može biti razlog za promjenu tarifnih stavki, a bez prethodne provedene i obrazložene detaljne analize razloga gubitka i prijedloga za stabilizaciju – kažu u HDSSB-u. Osim toga, HEP nije poboljšao ni mjere prisilne naplate dugovanja. 

Ivica Završki(potpredsjednik gradskog vijeća) :“Nije u pitanju politika nego banalna činjenica, da u Hrvatskoj državne tvrtke još uvijek funkcioniraju na modelu na kojem su funkcionirale do 1990. godine, u posve drugoj državi i drugom sustavu, dakle na temelju političke odluke. I onda vam se dogodi nakon godina i godina kada ne usklađujete cijene, da bude porast od 120%, jer je netko kupovao socijalni mir.”

11 600 potrošača u Osijeku koji se griju iz toplane sada čekaju hoće li se poskupljenje uistinu i dogoditi, što je vrlo vjerojatno, a nadaju se kako će toplo vrijeme još potrajati. 

Većina, odnosno vijećnici HDSSB-a, HDZ-a i HSP-a podržali su ovakvu odluku gradske uprave. A raspravu i uvrštenje na dnevni red tražili su o ranijem poskupljenju vode vijećnici HDZ-a.

Kampanja ili ne, HDZ-ovci, odnosno njihova mladež, za to vrijeme, tek par metara niže, ispred zgrade županije držali su transparente i prozivali gradonačelnika Bubala upravo za poskupljenje vode, ali i druge stvari.

Igor Pandžić (MHDZ): “Naše pitanje gradonačelniku Bubalu je, gdje je naših obećanih 4090 novih radnih mjesta i zašto se od njegovog dolaska nezaposlenost povećala za 2000 ljudi te koji je njegov slijedeći program za grad Osijek, osim nerealiziranih?”

-Postoji stotinjak stvari koje nismo ni obećavali, pa smo ih napravili, poput S-ceste, trga na Jugu 2 i drugi objekti po gradskim četvrtima i mjesnim odborima – odgovorio im je gradonačelnik Bubalo. A što se tiče suglasnosti na poskupljenje vode, odluka je donesena još u lipnju, a sada je rujan, očito su u HDZ-u nisu dobro uigrani. 

Rekordnih, čak 22 pitanja uputili su gradonačelniku 22 vijećnika, a  jedno od zanimljivijih bilo je ono zbog čega je kazneno prijavljena tajnica grada Osijeka, Jadranka Nikolov u slučaju projekta Regionalnog odlagališta komunalnog otpada Antunovac-Orlovnjak Neka od ostalih pitanja vijećnika odnosila su se na nagradu Zlatni cvijet Europe, obnovu Trga slobode izgradnju domova u Tenji i Josipovci, poslovnu zonu Nemetin, projekt izgradnje stanova u Umaškoj ulici te radove na paviljonu Gradski vrt. 

VIDEO:

TEKST i VIDEO: www.stv.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari