na preko 43 tisuće dolara je

Dobre vijesti za sve vlasnike Bitcoina, cijena mu opet ozbiljno raste

Igor Kralj/PIXSELL

Onaj tko je na početku godine kupio 1 bitcoin za 17 tisuća dolara, danas ga može prodati za 2 i pol puta više, odnosno ostvariti profit od gotovo 27 tisuća dolara

Prvi put od početka travnja 2022. cijena Bitcoina veća je od 44.000 dolara. Točnije, jučer je iznosila 44.238 dolara, a u trenutku pisanja ovog članka je na 43.240 dolara. Dobra je to vijest za one koji su uložili u Bitcoin početkom godine, jer im se ulaganje trenutno više nego udvostručilo.

Trgovanje kriptovalutaam dosta je rizično, a ključ je biti strpljiv. Sredinom ožujka 2020. bitcoin je vrijedio jedva 5 tisuća dolara,  13 mjeseci kasnije dotaknuo je vrijednost 63 tisuće dolara, pa naglo pao, u četiri mjeseca vrijednost mu se prepolovila. Pa onda opet ispočetka, da bi u studenom 2021. dohvatio najveću vrijednost dosad, 66 tisuća dolara. Nakon toga je krenuo pad, ponajviše nakon što se  prije nešto više od godinu dana urušila druga najveća kripto mjenjačnica na svijetu FTX, povjerenje u kripto valute generalno se poljuljalo, i vrijednost bitcoina se ponovno strmoglavila na vrijednost ispod 17 tisuća dolara na današnji datum prije 11 mjeseci.

Nakon blagog oporavka bitcoin se neobično dugo ove godine vrtio između vrijednosti 25 i 30 tisuća dolara no najava mogućeg odobrenja trgovanja na tradicionalnim burzama preko Bitcoin ETF-ova od strane Američke komisija za reguliranje i trgovinu vrijednosnim papirima (SEC), ponovno podigla optimizam ulagača.

I vrijednost Ethereuma, najvećeg svjetskog altcoina po tržišnoj vrijednosti, povećan je na čak 2.310 dolara, što je najviša razina od 11. svibnja prošle godine.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari