VIDEO: Tisuće vjernika na duhovnoj obnovi fra Pavića

Fra Ivo Pavić je karizmatik, bosanski franjevac iz župe Šurkovac kod Prijedora. U Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Njemačkoj i drugdje održava duhovne obnove na kojima su vjernici svjedočili čudesnim ozdravljenjima i oslobođenjima.

U petak je bio u dvorani Gradski vrt u Osijeku gdje je, u organizaciji HVIDRE, održao jednodnevni molitveni susret i  duhovnu obnovu ‘Isus je jedini Spasitelj’.

Ono što ljudi doživljavaju pri susretu s njime ovaj poznati franjevac naziva pročišćenjem i ozdravljenjem u kojemu bolesni i potrebiti prihvaćaju Isusa i oslobađaju se đavoljeg utjecaja koji uzrokuje bolesti, narušava obrambeni sustav i čovjeka dovodi u bespomoćnu situaciju. Ljudima ponestaje duhovnosti, imaju bogatstva i materijalno su dobro, ali nemaju snage za život. Poslije susreta s fra Ivom Pavićem mnogi su ohrabreni i vraćaju vjeru.

Fra Ivo Pavić rođen je 1965. u Hrvatskoj Tišini kraj Bosanskog Šamca. U dvadeset i četvrtoj godini odazvao se pozivu biti svećenik i javio se u franjevačku provinciju Bosnu Srebrenu iako je već radio u jednoj tvornici i nije razmišljao o duhovnom zvanju. Nakon završetka novicijata i prve godine studija bio je za vrijeme rata tri godine u progonstvu u Samoboru i Austriji. U progonstvu je 1995. položio redovničke zavjete. Službu nove evangelizacije počeo je 2000. godine. Držao je duhovne obnove širom Europe i SAD-a. Posvuda gdje je propovijedao nikle su molitvene zajednice.

Na Institutu za duhovnost Papinskog sveučilišta Gregoriana u Rimu magistrirao je 2007. g. na temu Ozdravljenje po molitvi.

Tekst: www.stv.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari