Svjetski dan stanara: Zavidni rezultati u obnovi pročelja zgrada!

Ujedinjeni narodi proglasili su prvi ponedjeljak u listopadu Svjetskim danom stanara.

U cijelom se svijetu toga dana na razne načine pokušava skrenuti pažnja javnosti na činjenicu da mnogobrojne obitelji i pojedinci nemaju riješen problem stanovanja na trajan i siguran načinte da se stanari susreću s mnogobrojnim problemima objektivne i subjektivne prirode.

Svjetski je dan stanara obilježen i u Hrvatskoj, a za središte je zbivanja odabran Osijek.

U Osijeku već gotovo 20 godina uspješno djeluje Udruženje stanara, ali su postignuti i zavidni rezultati u obnovi pročelja zgrada zahvaljujući programu subvencioniranja kamata na kredite od strane Grada i Županije, ističu iz Koordinacije udruga stanara Hrvatske, koja djeluje nešto više od godinu dana, a na čijem je čelu predsjednik upravo osječkog ogranka.

Energetika zgradarstva i upravljanje nekretninama u prvome je planu ovogodišnje obljetnice, o čemu je, između ostalog, održano i posebno savjetovanje.

Savjeta je čitav niz, a svi su navedeni u Vodiču za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje, kojeg je izdala Koordinacija udruga stanara. Energetska učinkovitost i kvaliteta življenja pitanja su o kojem se u Osijeku i Županiji itekako vodi računa, poručeno je sa svečanosti.

U sklopu obljetnice održana je i svečana sjednica udruženja stanara grada Osijeka, a uručene su i tradicionalne nagrade urednim platišama električne energije.


Tekst i video: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari