VIDEO: Raste potreba za novim prostorom Isusovačke klasične gimnazije

U nastupnom posjetu gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji danas je bio novi provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove Anto Tustonjić.

Tom prigodom održao je i sastanak sa županom Vladimirom Šišljagićem te gradonačelnikom Krešimirom Bubalom, a glavna tema bila je Isusovačka klasična gimnazija.

Više od 320 godina Družba Isusova prisutna je u gradu Osijeku, a iako su nekada ovdje imali značajne posjede, danas su najpoznatiji po Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji. U nju se svake godine upisuje sve više učenika, a ove školske godine upisano ih je 75 u tri razreda. S rastom broja učenika rastu i potrebe za prostorom, tako da zgrada u Tvrđi u kojoj se gimnazija nalazi uskoro neće biti dovoljna.

Na današnjem sastanku pohvaljeni su dosadašnji uspjesi Isusovaca i učenika gimnazije, te je naglašeno kako ova škola zaslužuje veći prostor. Ponuđeno je i nekoliko mogućih rješenja za ovaj problem, među kojima je širenje postojećih prostora, ali i preseljenje škole na novu lokaciju.

Druga mogućnost je korištenje prostor koji bi nastao nakon izmještanja dijela muzeja u Tvrđi, dok bi se izgradnjom hostela, o čemu se pregovara s ferijalnim savezom, riješio problem doma za učenike gimnazije.


Tekst i video: STV

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari