VIDEO: Otvoren 15. Osječki jesenski sajam

Petnaesti po redu Osječki jesenski sajam otvoren je na sajamskom prostoru streljane Pampas. Ove godine okupio je više od 160 izlagača iz cijele Hrvatske i okolnih zemalja. Trajati će do nedjelje, sedmog listopada, od deset do devetnaest sati, a ulaz i parkiranje su besplatni.


Poljoprivreda, proizvodnja hrane, obnovljivi i alternativni izvori  energije, očuvanje okoliša, stanovanje.Tvrtke i ustanove sa svih ovih područja, ali i brojnih drugih pronašle su svoj dom ove godine na Jesenskom sajmu. Iako je broj izlagača nešto manji nego prošle godine, to se nadoknadilo većim i ljepše uređenim štandovima izlagača koji su već prvi dan sajma privukli veliki broj građana.

Na svečanom otvorenju Sajma osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo naglasio je kako će se gospodarstvo nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju morati prilagoditi novim okolnostima te tražiti nova tržišta. Upravo ovakve sajamske manifestacije kao što je Jesenski sajam odlična su prilika za uspostavljanje veza te prikupljanje iskustava naših europskih susjeda.

Među brojnim štandovima na sajmu se našao i onaj posvećen nacionalnim strategijama te europskim fondovima, a župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić naglasio je kako je na jučererašnjem sastanku na temu fondova dogovorena i dinamika izgradnje sustavpa navodnjavanja u Slavoniji.

U sklopu 15. Jesenskog sajma na Pampasu će se održati i 17. nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda, a organiziraju se i brojna predavanja, okrugli stolovi, predstavljanja i degustacije proizvoda.
Opširnije pogledajte u VIDEO prilogu STV-a

VIDEO:

TEKST: www.stv.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari