VIDEO: Na kolegiju o investicijama, izgradnji, poskupljenju struje..

Na 114. sastanku radi razmatranja predloženih materijala i akata, prihvaćen je prijedlog Rješenja o odabiru najpovoljnije ponude u otvorenom postupku javne nabave male vrijednosti za izvođenje radova na sanaciji Srednjoškolskog igrališta u Osijeku i pripadajućih objekata.


Odabrana je najpovoljnija zajednička ponuda Ureda ovlaštenog inženjera geodezije Hrvoja Trconića i tvrtke Gradnja d.o.o. Osijek, u iznosu od 4.744.207,38 kuna.

Prihvaćena su tri Rješenja o odobravanju bespovratnih sredstava za kupovinu stana, čime je ukupan broj odobrenih potpora dosegnuo broj 30. Gradonačelnik Krešimir Bubalo pozvao je sve koji kupuju svoju prvu nekretninu neka podnesu zahtjev, budući da je u proračunu Grada osiguran dostatan iznos sredstava.

Uz osvrt na uspješno predstavljanje u Bruxellesu, na godišnjim Otvorenim danima – Open days 2012., gradonačelnik Bubalo i zamjenica Lovoković izvijestili su kako je nastavljeno intenzivno lobiranje Grada Osijeka u kandidiranju za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine. Prezentirani su svi naši kulturni, turistički i društveni potencijali predstavnicima Europske komisije koji će Gradu pružiti tehničku potporu u nastupajućem razdoblju kako bi se ovaj cilj i ostvario.

Jedinicama lokalne samouprave Vlada reže prihode gdje god može i istovremeno podiže cijene. Najavljeno poskupljenje grijanja osjetit će građani, ali i škole, i dječje jaslice i vrtići, kao i druge ustanova, i vrijeme je da ova Vlada pokaže socijalnu osjetljivost,  rekao je danas gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo komentirajući najavljeno poskupljenje grijanja od čak 37 %, za koje je Vlada pronašla način zaobići gradove i odluku prepustiti vlastitoj Heri. Stav Grada Osijeka je poznat i čvrst, – odluka o poskupljenju grijanja je loša i u ovom trenutku nije realna, rekao je gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo na današnjem kolegiju gradonačelnika i pročelnika gradskih odjela.

Grad Osijek nastoji svojim odlukama smanjiti udar na socijalno ugrožene građane, koji, primjerice, plaćaju jeftiniju vodu i dječji vrtić, najugroženijima se režije plaćaju iz gradskoga proračuna

Osijek će nastojati očuvati cijene na sadašnjoj razini i Bubalo najavljuje da neće biti poskupljenja onoga što je u gradskoj nadležnosti.
Na žalost, u zemlji je sve više socijalno ugroženih i država mora svojim djelovanjem pokazati socijalnu osjetljivost.

Opširnije pogledajte u VIDEO prilogu STV-a

VIDEO:

IZVOR: www.osijek.hr / Radio Osijek / www.stv.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari