Potpisan ugovor za uređenje pročelja Kapucinskog samostana

Nakon obilaska trga Slobode gradonačelnik Krešimir Bubalo i direktor Gradnje d.o.o. Berislav Šmit potpisali su Ugovor za uređenje pročelja Kapucinskog samostana.

Na osnovu Sporazuma, potpisanog 22. studenoga 1963. i rješavanja imovinsko – pravnih odnosa s kapucinima sklopljen je zajednički Sporazum kojim Grad Osijek vodi brigu o fasadi kapucinskog samostana na trgu Slobode.

Nakon provedenog natječaja najpovoljniji izvođač je tvrtka Gradnja. Radovi su vrijedni 347.086 kuna, a rok je 90 dana, rekao je gradonačelnik Krešimir Bubalo. Pozvao je Hypo banku da uredi svoj dio fasade.

[span class=attention] Grad Osijek sufinancira obnovu Kapucinskog samostana [/span]

Kroz dugogodišnje pregovaranje uspjeli smo se dogovoriti, a samostan će zablistati u izvornom obliku, rekao je gvardijan fra Miljenko Vrabec, te dodao:

Uzeti su nacrti, iz Beča, iz vremena kada je samostan građen, tako da će se sada fasadi vratiti onaj izvorni oblik kakav je imala, kada je samostan prije 310 godina napravljen.”

Fasada će biti u sivo – bijelom tonu tako da će se uklopiti u trg, rekao je Vrabec te izrazio nadu da će građani cijeniti trud oko uređenja i čuvati trg i okoliš samostana kako bi oni bili na ponos Osijeka i njegovih građana.

Izvor: Radio Osijek

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari