VIDEO: Radovi na Trgu Slobode privode se kraju

Grad Osijek uskoro će imati jedan od najljepših trgova u Hrvatskoj. Radovi na Trgu slobode naime, polako ulaze u svoju završnicu. Većina velikih zahvata je napravljena, trg dobiva infrastrukturu i sve ide planiranom dinamikom, a sve kako bi trg bio otvoren za Dan grada 2. prosinca.


A želja Gradske uprave je i uređenje njegove okoline, prije svega pročelja zgrada koje ga okružuju. Upravo stoga danas je potpisan ugovor za uređenje Kapucinskog samostana.Derutna zgrada Kapucinskog samostana smještenog u samom središtu Osijeka uskoro će zasjati novim sjajem.

Oštećenja, pukotine i grafiti nakon dugo vremena bit će sanirani i to zahvaljujući ugovoru o uređenju pročelja samostana kojeg su potpisali Grad Osijek i izvođač osječka Gradnja d.o.o. Radovi vrijedni preko 340 tisuća kuna najavljeno je, započet će u narednih nekoliko dana.

Svoje oduševljenje novim trgom građani će moći pokazati već početkom prosinca za kada je najavljeno njegovo otvorenje. A s novim trgom zasigurno će na radost brojnih građana i zakupaca, ovaj dio grada ponovno oživjeti.

I drugi vlasnici nekretnina koje okružuju Trg slobode pozvani su da urede svoja pročelja, kako bi se sve povezalo u jednu uređenu cjelinu. Obilaskom trga moglo se vidjeti kako on polako dobiva svoje obrise. Velik dio radova koji se odvijaju planiranom dinamikom već je napravljen. Trg će imati pozornicu, mnoštvo zelenila, sadržaje za djecu kao i još puno toga.

VIDEO:

TEKST I VIDEO: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari