Kazne vlasnicima za neobnovljena pročelja

Unatoč kaznama koje vlasnici nekretnina dobivaju, većina ih je i dalje nemarna te uporno zaobilazi izvršavanje svojih obaveza.

Tako je do sada poslano čak 36 prijava vlasnicima koji ne žele obnoviti svoja pročelja,od toga se njih 11 odnosi na pročelja Trga Ante Starčevića.

Osim što su neka pročelja ružna, velik dio njih je i opasan, stoga su u Gradu odlučni te ne misle na ovom problemu stati nakon nekoliko napisanih prijava.

Što je za Glas Slavonije potvrdio i Ivica Završki u ime GČ Gornji grad:

To nastojimo spriječiti i nećemo stati, pa smo tako već 16 ruševnih građevina uklonili, poslali smo 36 prijava vlasnicima koji ne žele obnoviti svoja pročelja, a 11 se odnosi na Trg A. Starčevića, naglašava Ivica Završki u ime Vijeća GČ Gornji grad i upozorava da se nitko ne treba zanositi mišlju da će Grad podnijeti nekoliko prijava i na tome stati.

Kažnjavat ćemo ih dok ne popuste. Jamčim da će popustiti vlasnici, a ne gradska uprava. Već duže vrijeme podnosimo prijave Državnom inspektoratu protiv onih koji odbijaju sanirati objekt. Dio građana reagirao je nakon našeg upozorenja, dio nije… Ne očekuju valjda da kao za vrijeme komunizma Osječani plate uređenje njihovih pročelja i na taj način podižu vrijednost nekretnine.”

Također, Grad u ovom slučaju ima sluha za građane koji nemaju financijskih sredstava za uređenje pa nudi različite mogućnosti otplate.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari