Udruga Tuljan: 1000. akcija suzbijanja ambrozije

Lider Udruge Tuljan Duško Rudež predvodio je 1000. akciju čišćenja alergene biljke ambrozije.

U nepunih sat vremena površinu na prostoru između Huttlerove ulice sve do restorana “Kod javora”, na Donjodravskoj obali, jučer su pomoću kosilica temeljito očistili članovi Udruge Tuljan.

Ove godine obilježavamo već deset godina otkad smo 2002. godine započeli s ovim akcijama. Goleme su površine koje smo očistili od ambrozije, a nadamo se da smo dali svoj doprinos kako bi građani što manje patili od alergija na ambroziju. Ovu lokaciju smo za 1000. akciju izabrali iz više razloga. Prvo, Donjodravsku obalu očistili smo od ambrozije još prije osam godina i od tada je redovito održavamo.

Također, iz Donjeg grada smo i ja i gradonačelnik Krešimir Bubalo, koji nas je došao podržati, a tu je i sjedište Zajednice športskih ribolovnih društava Osijek, koja nam je pripremila i zakusku za ovu akciju.” objasnio je za Glas Slavonije Duško Rudež Tuljan.

[span class=camera] POGLEDAJTE: Tuljan u akciji [/span]

Ovoj jubilarnoj akciji nazočio je i gradonačelnik Bubalo, koji je Tuljanu uručio zastavu s logotipom i sloganom-natpisom “Živjeti bez ambrozije” te istaknuo da nevladine organizacije i te kako puno znače za život i razvoj jednoga grada, a među njima ističe se Udruga Tuljan. Stoga će im Grad Osijek i dalje nastaviti pomagati, što financijski, što na neke druge načine.


Opširnije: Glas Slavonije
Foto: SiB.hr (arhiva)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari