Koštaju milijun eura

MUP nabavio nove najmodernije BMW motocikle

Slaven Branislav Babic/PIXSELL

U policijske postaje diljem zemlje stigli su novi motocikli. Riječ je o najnovijim i tehnološki najboljim vozilima koje je MUP dosad nabavio. Novost su kacige koje su sada bežično povezane s radio stanicom.

U Ravnateljstvu policije danas 24. veljače održana je primopredaja 35 najnovijih BMW modela motocikala, vrijednih 1.021.199,38 €, koji će biti korišteni za povećanje prometne sigurnosti na hrvatskim cestama.

Današnja primopredaja nastavak je obnavljanja voznog parka prometne policije putem Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa.

Tako je u svibnju 2022. prometnim policijskim službenicima – motociklistima uručen 31 suvremeni BMW motocikl dok je u studenom 2022. isporučeno i 12 vozila za nadzor prometa.

Obzirom je riječ o najnovijim modelima motocikala, tehnički su dotjeraniji i kvalitetniji od onih kojima su se policijski službenici služili ranijih godina čime se potvrđuje namjera Ministarstva unutarnjih poslova za povećanjem sigurnosti u radu policijskih službenika, ali i za smanjenjem troškova održavanja uslijed povećane eksploatacije vozila na godišnjoj razini.

Inovacija u odnosu na ranije modele je i nova konfiguracija sustava veze na način da je ručna radio stanica MOTOROLA povezana bežičnim putem sa zaštitnom kacigom policijskog službenika te na taj način osigurava postupak komunikacije na vrlo siguran i ergonomski način i to prilikom same vožnje motocikla kao i u vrijeme komunikacije s građanima.

FOTO: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Motocikli su raspoređeni u 19 policijskih uprava gdje će biti korišteni za potrebe rada prometne policije i na Policijsku akademiju gdje će se koristiti za obuku policijskih službenika. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari