FOTO i VIDEO: Registriraj, osiguraj i saznaj sve o biciklima u Osijeku

>> FOTO i VIDEO: Registriraj, osiguraj i saznaj sve o biciklima u Osijeku

U prvih devet mjeseci u Osijeku je ukradeno oko 350 bicikala. S obzirom da se počiniteljima i ukradenim biciklima teško ulazi u trag, pronađeno ih je tek manje od pola.

Problemu učestalih krađa bicikala uskoro bi se moglo stati na kraj. Kao rješenje Udruga prijatelji grada Osijeka nudi uvođenje evidencije bicikala. Dio je to projekta Osijek – grad bicikala, a koji je danas predstavljen na središnjem trgu.

Da je Osijek grad bicikala već je dobro poznata stvar. To i ne čudi, jer grad na Dravi ima najviše kilometara biciklističkih staza u Hrvatskoj, a ta se mreža gotovo svakodnevno širi. No velik broj bicikala u gradu nosi sa sobom i negativne strane kao što su krađe. Kako bi se taj broj smanjio razmišlja se o evidenciji bicikala.

Uz naljepnicu bi se radila i iskaznica vlasnika bicikla sa osnovnim informacijama što bi bila važeća isprava.

Projekt evidencije bicikala tek je započeo i zasada se samo provodi anketa o potrebi uvođenja evidencije. S obzirom na već tisuću prikupljenih anketnih listića, građane izgleda ova ideja itekako zanima. A vlasnici bicikala kažu u policiji, trebali bi se više zanimati i za sigurnost svog prijevoznog sredstva.

Ove, ali i ostale informacije o projektu Osijek – grad bicikala, o biciklističkim stazama ili anketi građani mogu dobiti u Udruzi Prijatelji grada Osijeka. A uskoro će se ti podaci najavljeno je, naći i na internetu na virtualnoj karti.

Više o projektu pogledajte u video prilogu STV-a:

registracija_bicikala_osijek_24102012_si

Tekst i video: STV
Foto: M.Banić/SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari