Osječani zadužili elektronske kartice za korištenje gradskih bicikala

Završena je testna faza gradskih bicikala, koji su se posljednjih mjeseci mogli zateći na osječkim ulicama.

Tvrtka ‘Bios’ u idućih bi nekoliko dana trebala predati Gradu tehničku dokumentaciju razvoja prototipa gradskog bicikla.

Od prvobitnog prototipa napravljen je novi čime su otklonjeni određeni nedostatci, a modificirane su i stajališta na kojima se bicikli zaključavaju.

Umjesto narančastih bicikala i pripadajućih stajališta postavit ćemo dodatna stajališta za noviji, zeleni prototip i osam bicikala na dva stajališta ostat će na ulicama. Što će biti s projektom u budućnosti ovisi o odluci Grada, a mi smo svoj cilj ostvarili. Pokazali smo i potvrdili da možemo napraviti konkurentan domaći proizvod, oslanjati se na svoje znanje i iskustvo te napraviti sustav koji dobro funkcionira za znatno manje novca nego da kupujemo nečije već gotovo tehničko rješenje.” objasnila je za Glas Slavonije Bela Ikotić iz tvrtke Bios.

[span class=camera] FOTO: BicOs na probnoj vožnji [/span]

Iz tvrtke napominju i kako su bicikli u testonoj fazi pretrpljeli i određenu štetu što se može pripisati normalnim kvarovima i nemaru, dok je interes za korištenjem gradskih bicikala pokazalo je 85 sugrađana, koji su zadužili elektronske kartice, kojima se bicikli otključavaju iz svojih stajališta.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari