VIDEO: Grad Osijek pokreće novi idejni projekt za PŠ Briješće

Gradonačelnik Krešimir Bubalo, sa suradnicima, posjetio je Područnu školu Briješće, koju trenutno pohađa 131 učenik, u osam odjeljenja i dvije smjene.

Učenici i njihove učiteljice za ovu su prigodu izveli glazbeno-scenski program, a koji je prethodio razgovorima sa zaposlenicima škole o aktualnoj problematici.

Naime, poznato je da ova područna škola nema dvoranu za tjelesno-zdravstvenu kulturu, kao niti prikladan prostor za održavanje školskih priredbi i događaja kojima nazoči veći broj učenika i roditelja.

Podsjećamo, još prije nekoliko godina Grad Osijek izradio je Idejni projekt i ishodio Lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju i dogradnju školskoga objekta Osnovne škole Briješće. No, u sadašnjim okolnostima tako opsežan projekt naprosto nije moguće izvesti te će se novo idejno rješenje prilagoditi potrebama školskog standarda, za koje će Grad Osijek raspisati natječaj te potom, u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, istražiti i pokrenuti mogućnosti najefikasnijeg postupka izgradnje osnovne škole i školske sportske dvorane.

PŠ Briješće pohađaju učenici od 1. do 4. razreda, a zatim obrazovanje nastavljaju u OŠ Vladimira Nazora u Čepinu ili nekoj drugoj osnovnoj školi na području grada Osijeka. Ta činjenica upućuje i na rješavanje pitanja prijevoza učenika, koji se uspješno provodi u suradnji s GPP-om.

Video prilog:


Tekst: www.osijek.hr
Video: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari