Ulaganja u osječke tržnice

Tržnice u Osijeku godišnje ostvare promet veći od 200 milijuna kuna, a ta se brojka na hrvatskim tržnicama penje na 3 milijarde kuna godišnje. Iznosi su to koji nikako nisu zanemarivi i koji potvrđuje da su tržnice i dalje omiljeno mjesto za kupnju, unatoč snažnoj konkurenciji trgovačkih lanaca i padu kupovne moći građana.



Ulaganjima u osječke tržnice poboljšana je kvaliteta usluge prodavačima i kupcima. Između ostaloga, kupljeni su hladnjaci za prodavače i unaprijeđena je energetska učinkovitost prostora – postavljeni su solarni kolektori koji zamjenjuju 58 bojlera koji su do prije godinu dana zagrijavali sanitarnu vodu. Prva je godina već donijela velike uštede.

Istovremeno, tržnice su ispunile sve HACCAP i ISO standarde, a analiza Zavoda za javno zdravstvo na 28 uzoraka pokazala je da svi ispunjavaju europske kriterije. Broj zakupaca, unatoč krizi i smanjenoj kupovnoj moći građana, nije smanjen.



Tržnica planira velike promidžbene aktivnosti sezonske ponude, pokrenut je sajam Sunčane ure, koristi se svaka prilika za predstavljanje domaćih proizvoda.

U proljeće sljedeće godine Osijek će biti domaćin Udruzi hrvatskih tržnica kada će ugostiti tržnice iz 25 hrvatskih gradova, a sve radi poboljšanja ponude malih obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Više pogledajte u video prilogu STV-a…

Tekst i video:

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari