Vandali izazvali požar na spomeniku nulte kategorije

U subotu nešto poslije 22 sata, na lijevoj obali Drave izbio je požar u Barutani.


U Barutani se tada nitko nije nalazio, a kako je požar izbio, za sada nije poznato. Srećom, netko je primijetio vatru koja je izbijala s jednog prozora i pozvao vatrogasce, piše Glas Slavonije.

U 22.25 sati dobili smo dojavu da nešto gori u Barutani. Izišli smo na intervenciju s dva vozila i deset vatrogasaca i zatekli kako gori prozor zatvoren drvenim pločama. Presjekli smo dva lokota na vratima i iz unutrašnjosti iznijeli plinsku bocu. U požaru su nagorjeli kartoni te drveni prozor,” kaže za Glas Slavonije Joško Tominac iz Javne profesionalne postrojbe Osijek.


Prema riječima policije na objektu koji je inače spomenik nulte kategorije, nema štete. U ovom objekt tek povremeno se održi poneka izložba, performance ili art koncert, a prema riječima Lucije Tadić predsjednice MO Lijeva obala, borba s vandalima traje već godinama, na prostoru katakombi i oko Barutane, odnosno od Copacabane do cestovnog mosta.


Dodaje i da problematični mladi pod utjecajem alkohola možda nisu ni svjesni toga što čine, a nakon vikenda kod Barutane se može svašta zateći, od prezervativa do igala, te da bi taj prostor trebalo što prije zaštititi.

Izvor: Glas Slavonije

Foto: www.vatrogasci-osijek.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari