72 milijuna eura iz EU fondova za Vodovod

Devet projekata osječkoga Vodovoda, objedinjenih pod nazivom “Osijek”, bit će financirano iz EU fondova, a Grad Osijek će od ukupna 72 milijuna eura izdvojiti 7,2 posto.


O tome je bilo riječi na otvorenom kolegiju u gradskoj upravi na kojem je za idući tjedan najavljena izvanredna sjednica Gradskoga vijeća kako bi se vijećnici očitovali o Pismu namjere kojim Grad preuzima dio svojih obveza  u projektu. O kapitalnoj investiciji na vodoopskrbnom sustavu, pripremanoj 4 godine, govorili su direktor Vodovoda Ljubomir Novoselić i gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Predsjednik Uprave Ljubomir Novoselić istaknuo je kako je ovo najspremniji projekt u Hrvatskoj koji je detaljno pripreman godinama te se zahvalio Hrvatskim vodama i Hidro-ingu na iznimno kvalitetnoj suradnji. Potpisivanje pisma namjere o suradnji na provedbi projekta od strane Grada Osijeka samo je korak do potpisivanja Aplikacijskog paketa i upućivanja u redovitu EU proceduru odobrenja financiranja projekta.


Projekt, među ostalim, obuhvaća izgradnju pročistača otpadnih voda (25 milijuna eura), sjevernog kolektora ( 10 milijuna eura) te izgradnju kanalizacije u Čepinu, Tenji i Briješću… Očekuje se da će međunarodni natječaj za izvođenje radova biti raspisan u prvoj polovici iduće godine.

IZVOR: Radio Osijek

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari