Zeleni četvrtak u znaku čaja

Uzgojeni i pažljivo skupljeni u ekološkom okruženju, osušeni na
tradicionalni način, prerađeni prema eko standardima, čajevi su
poduzeća Stil iz Čepina, članice Ecorural Neta
koji se proizvodnjom i uzgojem bave preko 20 godina.

Čaj se tradicionalno priprema na četiri različita načina, a
najvažnija je fermentacija pa se tako razlikuju bijeli
zeleni
, crni i olong
čaj
.Treba imati na umu, da je bitan i način pripreme
čaja, odnosno pripremiti vodu odgovarajuće temperature. Za
zelene, žute i bijele čajeve temperatura treba biti od 60
do 80°C stupnjeva
,dok se ostali pripremaju na kipućoj
vodi. Puno je razloga za uživanje u ovom napitku.U svemu treba
biti umjeren,pa tako i u konzumaciji čaja,ne preporučuje se više
od četiri šalice dnevno

Tekst: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari