FOTO: Osječko s više alkohola na blagdanskim stolovima

Na konferenciji za medije, u prostorijama Osječke pivovare, danas je predstavljeno Blagdansko pivo te plan restrukturiranja tvrtke.

Novom recepturom Osječkog Blagdanskog piva svojim vjernim potrošačima omogućili su uživanje u jedinstvenom okusu novog hrvatskog proizvoda – vrhunskog sladnog piva. Pivo je to koje će svojom prirodnošću zadovoljiti i najzahtjevnije nepce potrošača. Najavljeno je i kako će već slijedeće godine značajan dio sredstava biti uložen u novi proizvodni program, a isti će biti ključno marketinško sredstvo. 

[blockquote]Prožimanjem i interakcijom sirovina Osječkog Blagdanskog piva dobili smo piće idealno za svaki blagdanski stol. Ukomljeni čisti slad s izvorskom bunarskom vodom, daje jedinstvenost blagdanskog sladnog piva. Sladovini se, pri kuhanju, daje posebno odabrana sorta hmelja. Pri fermentaciji vođenoj na niskoj, strogo kontroliranoj temperaturi, pomno je odabran soj kvasca. Odležavanje Blagdanskog piva je dugotrajno, čime je dobiven plemenitiji, pitkiji i “nježniji” okus.

Tehnološki, Osječko Blagdansko pivo sadrži povišeni ekstrakt u osnovnoj sladovini i povećan sadržaj alkohola. Senzorski, pivo je zlatno žute boje, bogate i stabilne pjene i idealno izbalansiranog okusa.[/blockquote]

Osječka pivovara trenutno provodi i poslovno restrukturiranje. Tako će se osnovati pet novih društava kćeri s ograničenom odgovornošću u stopostotnom vlasništvu Osječke pivovare. One preuzimaju djelatnosti proizvodnje, trgovine i prijevoza, dok glavno Društvo zadržava imovinu i upravljanje povezanim društvima, a sve po modelu korporativnog upravljanja.

Svaka tvrtka tako će finacijski odgovarati sama za sebe, a svaka će i razvijati vlastiti posao i preuzeti poslovni i finacijski rizik. U tom procesu restrukturiranja svim je radnicima omogućen prelazak u drugu pravnu osobu u vlasništvu Društva, zaključivanje ugovora o radu na neodređeno vrijeme te zadržavanje iste plaće i svih prava. Onima koji nisu prihvatili prelazak u novoosnovana društva, ponuđena je otpremnina od 110 do 170 tisuća kuna. Ipak, 44 radnika nisu prihvatila ništa od ponuđenog te su trenutno neraspoređeni, ali primaju minimalnu plaću u iznosu od 3290 kuna bruto. Kakva će biti njihova konačna sudbina za sada je nejasno. 

Tekst: T.M./SiB.hr
Foto: K.Konig/SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari