praznički kalendar

Volite spajati? Evo kako padaju blagdani i praznici u 2022. godini

SiB.hr

Uz pet dana godišnjeg u lipnju se broj slobodnih dana može protegnuti na jedanaest, što je sasvim dobra priprema za pravi godišnji u srpnju ili kolovozu

U 2022. godine imat ćemo 14 praznika i blagdana, odnosno neradnih dana.

Prvi nam u siječnju dolaze Nova godina koja pada na subotu i Sveta tri kralja 6. siječnja u četvrtak što je već prva prlika za spajanje s vikendom.

Uskrs je, naravno, u nedjelju, a neradni je i uskrsni ponedjeljak – 17. i 18 travnja.

Praznik rada 1. maj pada nažalost na nedjelju, a Dan državnosti 30. svibnja, u ponedjeljak.

Tijelovo pada u četvrtak pa je tu prilika za spajanje s vikendom, a Dan antifašističke borbe je u srijedu iduću, pa bi to nekima moglo bit jedno veliko spajanje.

Dan domovinske zahvalnosti je petak pa eto nam još jednog produženog vikenda. 15. kolovoza je Velika Gospa, ponedjeljak – također mogućnost produženog vikenda.

Dan svih svetih pada na utorak pa je prilika za spajanje, a Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje je, u ionako neradnu, nedjelju 18. studenog.

Još ostaju božićni blagdani – Božić je nedjelja, a Sveti Stjepan.

Glavnina godišnjeg odmora uobičajeno se kod nas koristi ljeti, te prvo značajnije razdoblje odmora počinje već u lipnju, koji je zbog Tijelova i Dana antifašističke borbe, i ove godine idealan za uhodavanje za godišnji.

Uz pet dana godišnjeg u lipnju se broj slobodnih dana može protegnuti na jedanaest, što je sasvim dobra priprema za pravi godišnji u srpnju ili kolovozu. Kraća je mogućnost da se između dvaju lipanjskih praznika razdoblje odmora s tri dana godišnjeg protegne na sedam dana.

S jednim danom godišnjeg mogu se i na početku siječnja dobiti četiri slobodna dana za odmor od stare i skupljanje snage za novu godinu, i to bi bilo manje-više sve što se tiče ozbiljnijeg spajanja u 2022. godini.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari