Zbog ‘rezervacije’ parkirališta osim psovki letjele i sjekire

Osječani su odlučili sačuvati svoja očišćena parkirna mjesta na različite načine. Neki iz 'čuvaju' kantama, neki stolicama, neki kutijama. No, uzurpiranje parkirnog mjesta nije dopušteno čak i ako su očitili snijeg s njega...

Gajbama, stolicama, kutijama, kantama, prijetećim porukama, čak i mahanjem ispred lica drugih vozača sjekirama odlučili su brojni Osječani “čuvati” parkirališna mjesta ispred svojih kuća, stanova i lokala, očito nesvjesni da javnu površinu ne smiju uzurpirati čak ni ako su s nje očistili snijeg – piše Glas Slavonije.

Parkirališni ‘rat’ došao je do toga da su situacije u nekoliko navrata bile na rubu ozbiljnog incidenta, s obzirom na to da si mnogi dozvoljavaju takve “rezervacije” parkirališnih mjesta.

– Sasvim mi je logično da će netko očistiti snijeg ispred svoje kuće jer sam i ja čistio ispred svoje. No, nije mi jasan taj bahati stav i taj “klik” u glavi onog tko jednostavno odluči da je nešto njegovo, stavi gajbu i očekuje da cijeli dan na parkirališno mjesto u, recimo, Ružinoj ulici, u središtu grada, nitko ne parkira samo kako bi njega mjesto čekalo kada se vrati s posla. Takvi primjeri mogu se vidjeti u cijelom gradu, u stambenim naseljima, ispred kuća, na mjestima koja su u sustavu naplate i slično, a očito je kako nitko ne odrađuje svoj posao kako treba jer tome treba stati na kraj, samo je jedna od pritužbi sugrađana koje su stigle u Glas Slavonije.

No, ima i onih koji misle drukčije, ako su očistili parkiralište ono je njihovo sve dok snijeg ne okopni. Tako se mogu na internetu vidjeti poruke poput: “Mi na svoje parkirno mjesto, koje smo uredno očistili, nismo mogli parkirati. Izišli smo u nabavu na možda sat vremena, a kada smo se vratili, naravno, da se netko već ubacio i onda ti s malim djetetom nađi negdje mjesto! Pa kad mi nije došlo da mu gume izbušim”.

Strasti prije nego dođe do bušenja guma pokušao je smiriti i gradski pročelnik za komunalu Milan Kamenko rekavši kako uzurpiranje parkirališnih mjesta nije dopušteno te da će komunalni redari prepreke i “rekvizite” uklanjati, a postoje i kazne.
 
Više pročitajte u Glasu Slavonije

Tekst: Glas Slavonije
Foto:
Vijesti.ba

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari