Blagdanski objed 10 posto jeftiniji nego prošle godine

Prema ustraživanju koje je proveo Glas Slavonije, Osječani će ove godine za blagdamski objed izdvojiti nešto manje novca, nego lani.

Kupovine za blagdanske dane već su počele, a budžet građana za tradicionalne objede za Badnjak i Božić u prosjeku se kreće između 500 i 1 000 kuna.

Prema cjenicima nekoliko trgovačkih centara na bazi 20 proizvoda u količini dostatnoj za blagovanje četveročlane obitelji, a usporedbi s prošlogodišnjim istraživanjem blagdanski će stol, unatoč brojnim poskupljenjima, u prosjeku biti desetak posto jeftiniji!

Naime, dok su u prosincu 2011. Osječani za obiteljske blagdanske objede u prosjeku trošili 500 kuna (između 345 i 611), ove je godine ta cijena 455 odnosno između 260 i 650 kuna, donosi istraživanje Glasa Slavonije.

Za Badnjak, ovisno o tome koju ribu poslužili, građani će morati izdvojiti od 50 kuna za najjeftiniji oslić pa do 290 kuna se odluče za bakalar. No, ipak, najveći broj njih odlučit će se za – šarana koji će ih stajati između 84 do 115 kuna (28 kn/kg).

Najjeftinije opcije po pitanju mesa za Božić su svinjetina i piletina pa je tako za kilogram piletine potrebno izdvojiti 23 kune odnosno 28 kuna za kilogram svinjetine.

Opširnije o cjenama za Božićni objed možete pročitati u Glasu Slavonije.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari