Humanitarna akcija za Antonija Rendulića

Učenici 2.a razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek odlučili su pokrenuti humanitarnu akciju i pomoći svom prijatelju Antoniju Renduliću.

Nakon redovitog cijepljenja u osmom razredu osnovne škole Antonio je izgubio osjećaj u donjim ekstremitetima te je kao potpuno zdrav dječak u trenutku ostao nepokretan. Svi pokušaji liječenja pomogli su Antoniju, ali i doveli obitelj u izuzetno tešku financijsku situaciju. Sve nade sada polažu u terapiju matičnim stanicama u poliklinici u Beču, gdje se uspješno liječe ovakve bolesti.

Dio novca potrebnog za liječenje, zakazano u veljači 2013.g., roditelji su uspjeli osigurati prodajom imovine i kuće u kojoj su živjeli, ali to još uvijek nije dovoljno za pokrivanje svih troškova liječenja i terapije nakon obavljenih zahvata.

Zbog svega toga, učenici Škole odlučili su pokrenuti čitav niz aktivnosti: prodajnu izložbu svojih radova (suvenira, božićnih čestitki, slika), izradu plakata, prikupljanje novčanih priloga, a akciji su se priključili i njihovi profesori organiziranjem prodajne izložbe svojih radova i slika.

Humanitarna, prodajna izložba profesorskih i učeničkih radova pod nazivom “KORAK ZA ANTONIJA”, bit će otvorena u četvrtak, 20.12.2012. u 12.00 sati u prostorima Škole i bit će otvorena do kraja siječnja 2013. godine.

Molimo sve ljubitelje umjetnosti dobra srca neka se priključe ovoj humanitarnoj akciji i učinivši dobro djelo postanu vlasnici lijepog umjetničkog djela.

Novčani prilog može se uplatiti na žiro-račun otvoren kod “Privredna banka Zagreb” broj 2340009-3103754750 (svrha uplate: Pomoć za liječenje Antonija Rendulića).

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari