HZJZ objavio kartu procijepljenosti: Evo koje županije i općine su najviše, a koje najmanje procijepljenje

Screenshot

Najsvjetlijom narančastom bojom označeno je područje s najmanje procijepljenosti, dok je područje s postotkom od 50 ili više posto označeno s tamnijom plavom bojom

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izradio je prostornu vizualizaciju procijepljenosti u Republici Hrvatskoj prema prebivalištu osoba (gradovi i općine) u odnosu na ukupno stanovništvo te prema dobnim skupinama na nacionalnoj razini, razini regija i razini županija, odnosno grada Zagreba.

Mapu možete otvoriti OVDJE.

Izračun je rađen na temelju zadnjih dostupnih podataka iz eVac baze (2.8.2021), prema mjestu prebivališta iz OIB sustava (dostavljeno od strane HZZO-a 21.06.2021), te DZS procjeni ukupnog stanovništva sa kraja 2019. godine. Mapa procijepljenosti bit će redovito ažurirana s napomenom o datumu ažuriranja.

Najsvjetlijom narančastom bojom označeno je područje s najmanje procijepljenosti, dok je područje s postotkom od 50 ili više posto označeno s tamnijom plavom bojom.

Izborni za odabir razine nalazi se u gornjem desnom kutu, a u lijevom kutu nalazi se pretraga općina. Također, prelaskom miša preko pojedine regije, županije ili općine prikazuju se dodatni podaci.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari