SAZNAJEMO: Koliko ćete platiti vožnju taksijem u novogodišnjoj noći

Potaknuti gnjevnim komentarima naših čitatelja, a vezanim uz višestruko više cijene taksi usluga u prijašnjim novogodišnjim noćima istražili smo kakve će cijene biti večeras.

[span class=attention]POGLEDAJTE: U novogodišnjoj noći vožnju taksijem platili 160 kuna![/span]Kontaktirali smo tako nekoliko prijevoznika u Osijeku i saznali kako će se cijene kretati između od 35 kn na više.

Najjeftinije će u najluđoj noći u godini voziti oni koji svoju vožnju rezerviraju na vrijeme. Tako ćete za vožnju u taksi vozilima tvrtke Petar Pan izdvojiti 40 kuna sa rezervacijom, dok će vas bez rezervacije vožnja koštati okruglih 50 kuna. Vožnja luksuznim vozilima VIP taksija između 18 sati navečer i 6 sati ujutro biti će 45 kuna.

U najvećoj taksi službi u Hrvatskoj, pa tako i u Osijeku, Taxi Cammeo cijenu vožnje uspjeli smo saznati tek iza 18 sati iako na njihovim stranicama stoji objavljen cijenik vožnje koji je isti za blagdane, noćne vožnje i vožnje vikendom – 20 kuna za vožnju do 5 kilometara. Ipak, za ovu prazničnu noć odlučili su uvesti posebne cijene pa će tako primjerice cijena prijevoza za 3 putnika na relaciji trg Ante Starčevića – Ilirska ulica iznositi 70 kuna ukoliko se vozite oko 1:30 u noći.

Osim njih na raspolaganju imate i ekološki osvještenu taksi službu – Student taxi koji će vožnju do 5km naplaćivati 35kn. Pojedine manje prijevoznike koje smo kontaktirali nisu nam znali reći koliko će naplaćivati vožnje. Pretpostavljamo kako će se tako cijena formirati tijekom noći kada i “veliki igrači” objave svoje cijene, ali i kako bude rasla potražnja za vozilima s primicanjem jutra.

Stoga ukoliko koristite njihove usluge svakako prije negoli sjednete u vozilo pitajte točnu cijenu za relaciju na kojoj se vozite. Vožnja ovisi o broju putnika kao i o vremenu kada ćete zatrebati prijevoz.

>>> BROJEVI taxi službi u Osijeku

Najjeftiniji prijevoz – javni prijevoz

Na tramvajskoj liniji 1:

Zeleno polje – Višnjevac, svakih 30 minuta, po kronologiji noćnih linija, polasci od Tvrđe (01,00; 01,30; 02,00; 02,30; 03,00; 03,30; 04,00; 04,30 sati) u smjeru Zelenog polja i Višnjevca,

na tramvajskoj liniji 2:

Trg Ante Starčevića – Velebitska – Trg Ante Starčevića prometuje 1 tramvaj svakih 60 minuta, polasci sa Trga A. Starčevića odmah po presjedanju putnika iz tramvaja koji ide od Tvrđe prema Višnjevcu (01,05; 02,05; 03,05 i 04,05 sati).
Polazna vremena sa Bikare prema Trgu A. Starčevića su: 01,35; 02,35; 03,35 i 04,35 sati. Zbog navedenoga, u Novogodišnjoj noći neće prometovati autobusna noćna linija 1: Trpimirova – Jug II – Trpimirova.

Cijena pojedinačne vožnje iznosi 10 kuna.

Tekst: T.M./SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari