Drvored lipa na Promenadi neće biti srušen!

Predstavnici udruge Zeleni Osijek prije nekoliko dana upozorili su kako će drvored lipa na Promenadi biti srušen no srećom to se neće dogoditi.

Potvrdili su to jučer za Glas Slavonije direktor Vodovoda Ljubomir Novoselić i gradonačelnik Krešimir Bubalo. Pokenuli su Zeleni i online peticiju koju je do sada nešto malo više od 400 građana, ali ona ipak neće biti potrebna u ovome slučaju.

[span class=attention]Zeleni uputili apel za očuvanje drvoreda lipa na promenadi[/span]

Naime, trasa budućeg Sjevernog kolektora, odnosno kanalizacije koja bi se trebala graditi ove i nekoliko narednih godina, prolazi 5 do 7 metara od postojeće koja prolazi ispod lipa. Samim time lipe neće biti srušene.

Nažalost, Novoselić dodaje kako spasa za 250 stabala prošlih godina nije bilo. Gdje god je moguće, mi sačuvamo stabla, a uvijek zasadimo dva do dva i pol puta više novih stabala od srušenih, dodao je Novoselić.

Tako je primjerice prošle godine ogoljena Ilirska ulica, prije nekoliko dana zasađena sa brojnim stablima koja će nakon što narastu tvoriti lijepi drvored. Slično je najavljeno i u Vukovarskoj i ostalim ulicama u kojima je rekonstrukcija vodovodne i kanalizacijske mreže u tijeku.

SiB.hr 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari