Boljom organizacijom zaposlenih Grad uštedio 96 milijuna kuna

Aktualna vlast na čelu grada Osijeka smanjila je broj zaposlenih u gradskom sustavu za točno 223 osobe te uštedila gotovo 100 milijuna kuna.

Aktualna vlast na čelu grada Osijeka smanjila je broj zaposlenih u gradskom sustavu za točno 223 osobe, odnosno sa 2.288 na 2.065, čime je na njihovim plaća i ostalim davanima (božićnice, uskrnice, nagrade, regresi), doprinosima a mirovinsko i zdravsteno osiguranje te za topli obrok i prijevoz ušteđeno gotovo 100 milijuna kuna!

“Matematika je vrlo jasna. Računamo da nas je svaki od navedena 223 djelatnika, za koliko ih je od 1. lipnja 2009. do 31. prosinca 2012. manje u sustavu samoga Grada te tvrtki i ustanova u vlasništvu ili suvlasništvu Grada, mjesečno bruto koštao oko 10.000 kuna. Ako to pomnožimo s ukupno 43 mjeseca, koliko do sada obnašamo vlast, dolazimo do čak 96 milijuna kuna. Do kraja našega mandata ušteda će dosegnuti gotovo 110 milijuna” – iznosi za Glas Slavonije gradonačelnik Bubalo.

Najveće smanjenje broja zaposlenih dogodio se u Unikomu s 430 zaposlenih na 335, slijedi GPPs 406 na 353, Vodovod sa 789 na 742 i Ukop s 139 na 102.

Rezanje je doživio i sam Grad Osijek, sa 279 na 251, a slijede HNK koji umjesto 211 sada ima 203 djelatnika, Tržnica sa 49 na 42, dok po jednoga zaposlenoga manje nego prije tri i pol godine imaju Dječje kazalište Branka Mihaljevića, Osječki sajam d.o.o. i Gradske galerije Osijek.

Dosta je važno što je u sklopu rezanja znatno smanjen broj djelatnika izvan područja Grada, sa 644 na 559, jer se njima isplaćuju višestruko viši iznosi za putne troškove. I dalje provjeravamo ima li onih koji su lažno prijavili svoje prebivalište, a ako ih pronađemo, bit će kažnjeni“, dodaje gradonačelnik.

Povećana efikasnost unutar gradskog sustava

Broj zaposlenika smanjen je na tri načina – umirovljenjenjem onih koji su ispunili uvjete, otpuštanjem viška, ili preraspodjelom na druge poslove.

Najvažnije je da smo uspjeli znatno povećati efikasnost unutar gradskog sustava, što ćemo činiti i dalje“, zaključio je za Glas Slavonije gradonačelnik Bubalo

U šest tvrtki povećan broj zaposlenih

U šest tvrtki povećan je broj djelatnika. U Športskim objektima zaposleno  je novih 13 djelatnika, u Regionalnoj razvojnoj agenciji 4, u Zračnoj luci Osijek također4, u Poduzetničkom inkubatoru BIOS zaposlena su još tri nova djelatnika, Zavod za stanovanje nova dva, a TERA Tehnopolis jednoga djelatnika.

Svi navedeni imali su razloga za povećanje broja zaposlenih, uz naše odobrenje, zbog povećanog opsega poslova. Ta su povećanja minimalna u odnosu prema smanjenjima. Nove zaposlenike dobit će još Regionalna razvojna agencija, jer nam je iznimno važna zbog kandidiranja projekata za EU fondove“, najavljuje Bubalo.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari