Vodovod Osijek redovitim platišama poklanja hrvatsku zastavu

Pomalo neobična akcija Vodovoda Osijek – svim redovitim platišama, u suradnji sa Gradom Osijekom, pokloniti će hrvatsku zastavu.

Vodovod je već krenuo u nabavku zastava, njih 30 tisuća, a za što je predviđeno 600 tisuća kuna bez PDV-a nakon što se provede javni natječaj. Tako će biti nabavljeno 30 tisuća zastava dimenzija 70 sa 150 centimetara. 

Stvar je možda netipična, ali je potpuno trivijalna. Idemo u otvoreni postupak javne nabave bez ikakvih limita i uvjeta. U suradnji s Gradom namjeravamo provesti jednu akciju, u kojoj bi onima koji u stopostotnom iznosu platili račune poklonili po jednu hrvatsku zastavu. Vidjet ćemo kako će to ispasti. Imamo 45 tisuća potrošača, a nabavljamo 30 tisuća zastava, rekao je Ljubomir Novoselić za Novi list, napominjući da bi volio da se na natječaj jave hrvatski proizvođači zastava.

Kako kaže gradonačelnik Krešimir Bubalo, akcija ima dva cilja. Jedan je stimulirati građane na redovito plaćanje računa, a drugi je domoljubni. Kako kaže, nakon što su na slobodu pušteni Markač i Gotovina mnogi nisu izvjesili zastavu iz razloga jer istu nemaju. 

Moglo bi se reći da bismo ovakvom akcijom jednim udarcem ubili dvije muhe, rekao je Bubalo.

Tekst: SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari