Operaciju srca u osječkom KBC-u čeka samo osamdeset pacijenata

Na adresu Kliničkog odjela za kardiokirurgiju u Osijeku ne prestaju dolaziti pisma zahvale od strane pacijenata, koji su na tom odjelu imali operacijski zahvat.

1.500 operacija srca obavljeno je do danas u KBC-u Osijek, a tim na čelu dr. Rankom Ugljenom djeluje već pet i pol godina. Tako je svjedočanstvo teškog srčanog bolesnika iz Vukovara i njegove obitelji dokaz kako iz hrvatskih bolnica ne stižu samo priče o neljubaznosti i neprofesionalnosti nego i pozitivne priče o vrhunskom medicinskom tretmanu.

Moram priznati da je odnos liječnika na ovom odjelu takav da vam u startu uklone sve brige. Odgovorili su na sva moja pitanja, ljubazno me uputili u tok operacije i dopustili da boravim uz svog supruga“, svjedoči za Glas Slavonije, supruga jednog operiranog pacijenta.

Na Kardiokirurgiji napominju kako je broj pacijenata na ovom odjelu svakim danom sve veći, a jedan od razloga je i povećan kapacitet rada osječke Kardiologije, pa je lista čekanja za koronarni bypass trenutačno tri i pol mjeseca, a na listi je oko 80 pacijenata.

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari