Vrkić i Đapić predstavili svoje kandidature za gradonačelnika Osijeka

Od jučer su poznata još dva kandidata za gradonačelnika Osijeka na skorim lokalnim izborima. Svoje programe i kandidature danas su istaknuli Ivica Vrkić kao kandidat koalicije SDP-HNS-HSU te nezavisni kandidat iza kojeg ne stoji niti jedna stranka: Anto Đapić.

Čelni ljudi SDP-a, HNS-a i HSU-a predstavili su svog kandidata Ivicu Vrkića, kao političara, gospodarstvenika i književnika. Članica Predsjedništva SDP-a, Biljana Borzan kazala je kako je razmišljala o tome kakvog gradonačelnika želi za grad Osijek te kako želi gradonačelnika sa vizijom, iskustvom i znanjem, koji će iskoristiti potencijale, privući investitore i biti svjestan da otvaranje radnih mjesta nije posao samo Vlade nego i odgovornost gradonačelnika.

Hrvatska je na ulazu u Europsku uniju, globalni svijet je ovdje i ne mogu nam Zagreb i Bruxelless biti daleko – kazao je potpredsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak. Kazao je kako idemo prema tome da budemo uređen grad i uređena europska zemlja te naglasio kako aktualna Vlada Kukuriku koalicije brine o Osijeku i da nam najviše fali optimizma.

Svoj program na skupu u kinu Uranija iznio je i sam kandidat Ivica Vrkić u kojem je naglasio važnost gospodarstva, sektora iz kojeg, kaže, dolazi. Kazao je i kako će posebno poticati samozapošljavanje, obrtništvo te malo i srednje poduzetništvo.

Vrkić je najavio i stimuliranje izvrnosti kako bi mladi, visokoobrazovani ostajali u gradu te iznio niz obećanja koja bi trebala jamčiti bolju kvalitetu života od smanjenja prireza do besplatnih vrtića.

A to je, tvrdi Vrkić, moguće odgovornijim vođenjem gradskih poduzeća, boljim i agresivnijim raspoređivanjem proračunskih sredstava, povlačenjem sredstava iz EU fondova i kontroliranim zaduživanjem kod banaka.

Anto Đapić nezavisni kandidat na izborima

Svoju kandidaturu predstavio je i nezavisni kandidat Anto Đapić. Kazao je kako je dugi niz godina dajući sve od sebe vodio Hrvatsku stranku prava te kako misli da je iza njegovog gradonačelnikovanja Osijekom 2005. godine napravljen izuzetan posao.

Zbog Osijeka se, kaže Đapić, i povukao sa čelnog mjesta HSP-a, a sada se, eto kaže, dogodilo to što se dogodilo. Smatra da su potezi vrha stranke koja ga je zbog njegove kandidature izbacila iz HSP-a izuzetno loši, no kaže i kako je jasno da kao nezavisni kandidat može dobiti puno više glasova birača nego kao kandidat HSP-a.

Anto Đapić poručuje da se okreće gradu Osijeku, a ovo je kaže, grad koji traži vlast, upravljačku strukturu koja zna upravljati novcem. Grad koji ima krasan grafit – Osijek, nepokoreni grad, no koji je, tvrdi Đapić, pokoren duhovnim siromaštvom i odsutnošću intelektualaca za uključivanje u promjene. Za njegovog mandata Osijek je, kaže Đapić, gotovo bio centar Hrvatske, svašta se događalo, radilo i gradilo pa je uvjeren kako njegova lista može i sada otvoriti prostor svima i donijeti promjene.

Tekst: STV 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari