Udrugama milijun kuna za projekte

172 ugovora o korištenju sredstava iz Proračuna Grada Osijeka za 2013. godinu predstavnicima udruga i ustanova s područja grada Osijeka, svečano je danas uručio gradonačelnik Krešimir Bubalo u Galeriji Waldinger.

Riječ je o udrugama koje su svoje projekte prijavile na Javni natječaj za financiranje projekata i programa udruga građana u 2013. ,koje Grad sufinancira s 960.500,00 kn, odnosno ustanovama i udrugama koje su programe prijavile na Poziv za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi Grada Osijeka za 2013., a koje Grad sufinancira s 3.951.000,00 kuna.

U prvoj skupini nalaze se projekti udruga proisteklih iz Domovinskog rata, s područja zdravstvene i socijalno humanitarne zaštite, izvaninstitucionalnog obrazovanja, gospodarstva, komunalno stambenog područja, zaštite okoliša, stvaralaštva mladih, demokratizacije i razvoja civilnog društva te ljudskih i manjinskih prava.

U drugoj skupini, pored udruga, nalaze se i ustanove u kulturi kojima nije osnivač Grad Osijek – od Gradske i sveučilišne knjižnice i Muzeja Slavonije do Galerije likovnih umjetnosti, Državnog arhiva te Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Osijeku.

Osijek.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari