Šišljagić dao novinarima da izvuku imena osoba koje će dobiti posao u Hitnoj, HZZ poništio natječaj

Izvanrednu konferenciju za medije sazvao je danas župan dr. Vladimir Šišljagić. Okupljeni novinari nisu znali koja je tema, a onda je župan  pokazao 35 kuverti i objasnio povod konferencije.

Sazvao sam izvanrednu konferenciju jer me ravnateljica zamolila za malu pomoć, a vezano uz ugodno iznenađenje u ovim kuvertama. Vidjet ćete o čemu je riječ – počeo je župan zamolivši dvoje novinara da iz hrpe istovjetnih plavih kuverti izvuku svaki po jednu te ne otvore. Novinari su to i učinili, još uvijek ne znajući o čemu se radi.

Posljednjih dana svjedoci ste histerije vezane za nepotizam gdje se koristi činjenica da je jako puno mladih nezaposlenih osoba – nastavio je Šišljagić te dodao kako “razne političke stranke, mediji i pojedini novinari dezinformiraju javnost, spominju nepotizam te kako on u funkciji župana, a u kojoj sada govori, koristi poziciju kako bi se zapošljavalo po toj liniji“, prenosi Večernji list.

Sazvao sam konferenciju da vidite kako izgleda kada se raspiše natječaj i otvori neko radno mjesto – objasnio je Šišljagić te nastavio.

Hitna je raspisala natječaj za primanje u radni odnos bez zasnivanja radnog odnosa, odnosno zapošljavanje volontera uz potporu države za dva ekonomista za 1600 kuna. Javila su se 43 kandidata od kojih osmero nije ispunjavalo potrebne uvjete. S obzirom na to da njih 35 ima uvjete koji odgovaraju onima u natječaju, teško je izabrati koga zaposliti – rastumačio je on.

Na ovaj neobičan način odabira tko će se primiti na stručno osposobljavanje reagirao je i Hrvatski zavod za zapošljavanje, te odlučio poništiti predmetni natječaj.

[blockquote]PRIOPĆENJE HZZ-a:
Prilikom predaje natječaj, poslodavac je u HZZ-u upoznat sa svim uvjetima i načinom provođenja mjere aktivne politike zapošljavanja. Odgovornost za proceduru i poštivanje zakonskih normi pri odabiru kandidata snosi poslodavac, u ovom slučaju ravnateljica Zavoda za hitnu medicinskoj pomoći Osječko-baranjske županije u Osijeku.

Ukoliko postoji više kandidata koji zadovoljavaju uvjet potrebno je provesti testiranje i razgovore, u skladu s traženim uvjetima poslova radnog mjesta koje će osobe obavljati. HZZ nudi mogućnost profesionalne selekcije kandidata za sve poslodavce koji to žele, s čime je konkretni poslodavac upoznat jer već dugi niz godina koristi usluge posredovanja.

Usluge profesionalne selekcije HZZ-a su, naglašavamo, besplatne. Budući da u navedenom slučaju nisu poštivane uobičajene procedure kod odabira kandidata te svim sudionicima natječaja nije omogućen pristup pod istim uvjetima, HZZ će poništiti natječaj i neće pružiti financijsku podršku za provođenje stručnog osposobljavanja.[/blockquote]

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari