Uzburkale strasti na osječkoj političkoj sceni

Dinamična je osječka politička scena u posljednjih nekoliko dana, iako je do lokalnih izbora ostalo više od 3 mjeseca.

Oporba je zadnjih nekoliko dana svoje strijelice uperila prema HDSSB-ovom predsjedniku Gradskog vijeća Josipu Vrbošiću kojega njegovi stranački kolege čvrsto i nepopustljivo brane od napada.

Jučer je župan Osječko-baranjski Vladimir Šišljagić održao press konferenciju u Hitnoj medicinskoj pomoći na kojoj su novinari izvlačenjem koverti izabrali dvoje kandidata koji su trebali odraditi staž po Mrsićevom modelu za 1600 kuna. Iako su isprva u HZZ-u trvdili kako je takav način odabira u skladu s zakonom, nedugo poslije su se izjasnili kako je prekršen zakon, te su poništili natječaj.

Danas se povodom događanja oglasio HDSSB-ov koalicijski partner HNS koji je jučerašnju press konferenciju nazvao Igrama gladi u režiji HDSSB-a.

Zbog ove lutrije nam se smije cijela Hrvatska – rekao je Stjepan Čuraj predsjednik HNS-a Osječko-baranjske županije.

Dužni im nisu ostali niti iz HDSSB-a koji su na press konferenciji osječku oporbu optužili za prljavu kampanju.

U nedostatku projekata udružena osječka oporba želi nas uvući u kaljužu, ali im poručujem da u tome neće uspjeti – rekao je predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić.

Njegov zamjenik Krešimir Bubalo rekao je kako danas osječkoj oporbi zadnji put odgovaraju na ovaj način i da imaju pametnije posla od odgovaranja marginalcima koji udarcima ispod pojasa žele doći do određenih pozicija.

I gospodin Šišljagić i ja imamo mnogo posla koje od nas očekuju naši građani koji su nam dali povjerenje, a razno raznim sitnim političarima poručujem da će poslije 19.5. ostati u svojem blatu – oštar je bio Bubalo.

Što će se još događati do tog 19. svibnja teško je predvidjeti, ali jedno je jasno – kampanja je već počela!

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari