imenovanje idući tjedan

Osječanka Nataša Tramišak postaje nova ministrica?

OBŽ

Nataša Tramišak pročelnica je Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Osječko-baranjske županije

Iako će premijer i mandatar Andrej Plenković imena ministara u novoj vladi službeno otkriti tek sljedeći tjedan, već se naveliko spekulira o novim licima u Vladi među kojima je i 38-godišnja Osječanka Nataša Tramišak koja bi trebala postati nova  ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Tramišak je pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Osječko-baranjske županije. U Osijeku je završila I. gimnaziju i potom Pravni fakultet, a prvo radno mjesto dobila je po završetku studija, kao pripravnica u osječkom GPP-u. Pozornost javnosti skrenula je kao zamjenica tadašnjeg načelnika Općine Antunovac Ivana Anušića (danas župan osječko-baranjski) te kao direktorica Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac RODA.

Iz ovoga se može zaključiti da je Tramišak i svoj politički i profesionalni put vezala uz Ivana Anušića, s kojim je po izlasku iz HSP-a te nakon kraćeg neovisnog političkog egizistiranja prešla u HDZ. Nakon što je izabran za osječko-baranjskog župana, Anušić joj je povjerio možda i ključan resor znajući što od nje može dobiti u povlačenju novca iz Bruxellesa s obzirom na prethodne uspjehe u Antunovcu.

Od osoba koje su s njom surađivale ili još surađuju doznajemo da je riječ o pravoj stručnjakinji te iznimnoj radoholičarki, koja većinu svog vremena daje poslu, a što joj bitno olakšava i činjenica da je još neudana. No, kako puno radi, takav ritam i požrtvovnost očekuje i od najbližih suradnika, piše Jutarnji list.

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

U sedam godina njezina upravljanja fondovima EU u Općini Antunovac realizirano je 50-ak različitih projekta vrijednih oko 100 milijuna kuna. Među njima su i projekti izgradnje biciklističkih staza, odnosno infrastrukture u Gospodarskoj zoni Antunovac, jednoj od najvećih na istoku Hrvatske.

Ako je Plenković izabere, bit će treća osoba iz Osijeka koja je u neovisnoj Hrvatskoj obavljala ministarsku funkciju. Prvi je bio HDZ-ovac Ivan Vekić, bivši ministar unutarnjih poslova, a drugi HNS-ovac Ivan Vrdoljak.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari