McDonald’s seli iz HNK?!

Kada je prije nekoliko godina McDonald’s uselio u osječki dom kulture mnogi su bili nezadovoljni postavljanjem reklame na jednu takvu građevinu. Sada se fasada kazališta obnavlja, a McDonald’s mora s pročelja skinuti tu reklamu. Glas Slavonije navodi kako postoji mogućnost i selidbe ovg lanca na drugu adresu.

Obnova pročelja i zgrade HNK vrijedna je 2,5 milijuna kuna, radi se prema strogim uvjetima konzervatora te će doživjeti brojne promjene. Jedna od njih je i uklanjanje reklame i tende te zamjena prozora i vrata na dijelu koji koristi Mc’Donalds. HNK će tako osvanuti u izvornom ruhu.

Intendant Božidar Šnajder kaže kako su o svemu o svemu obavijestili vlasnike restorana, ali da do danas nisu dobili odgovor. Ukoliko sami ne izvrše potrebne radove, HNK će dati nalog da radove izvrši njihov izvođač, a račun će poslati McDonald’s-u.

Ističe i kako postoji mogućnost da restoran iseli na neku drugu adresu: “S obzirom na to da su mnogi Osječani nezadovoljni što se u sklopu zgrade HNK nalazi fast food restoran, s upravom McDonald’sa i vlasnikom prostora razgovarat ćemo o izmještanju restorana na drugu lokaciju, koju bi, nadam se, pomogao pronaći Grad. U tom dijelu zgrade mi bismo, naime, voljeli otvoriti veliku Kazališnu kavanu, gdje bi se održavale i književne večeri, manji koncerti i slično”, planira Šnajder.

Oprećne informacije međutim dolaze s druge strane. Hrvoje Valent iz tvrtke Global hrana kaže kako do danas nisu dobili nikakav dopis na tu temu, ali da će se rado odazvati na pregovore ukoliko takav poziv i dođe. Kažu kako je i njima u interesu da se sama zgrada uredi te tako više ne bude opasnost za prolaznike, goste i automobile.

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari